dilluns, 20 de maig del 2013

FASE 2 : pròpia elaboració del pla de mediació

En primer lloc us adjunto tot allò que m'havia proposta durant aquesta segona fase del pla de mediació.

FASE 2 :       elaboració del pla de mediació                                                          

Objectius:
-          creació d’un document on incorpori el pal de mediació del centre.
-          dotar al centre d’eines i recursos en la resolució de conflictes.  
-          proposar la mediació com alternativa en la resolució de conflictes.
Destinataris/àries: comunitat educativa. 

ACTIVITATS I CONTINGUTS
  1. anàlisi sobre la realitat del centre
  2. detecció de necessitats del centre.
  3. estructuració i organització del propi pla de mediació. 
INSTRUMENTS I/O TÈCNIQUES
  1. anàlisi documental
  2. observació directe de la convivència en el centre
  3. registres de conflictivitat

Tal i com us vaig explicar en l'última entrada ja hem començat amb l'elaboració del pal de mediació, vam acabar la primera fase que ha estat tota al recollida d'informació, i ja ens hem endinsat en la segona: pròpiament l'elaboració del document/pla de mediació del centre. Per poder elaborar-lo, el primer que vam fer va ser analitzar la realitat del centre vers la conflictivitat. com?
En primer lloc, a partir del treball del professorat per tal de veure en quins moments hi ha més conflictes  quines etapes són més problemàtiques i per poder constatar des de la visió del professorat quines necessitats tenen. Com ja us he explicat va ser un treball molt profitós i enriquidor.
en segon lloc, ens hem dirigit  als caps d'estudis de les diferents etapes per tal de poder quantificar les incidències relacionades amb conflictes que hi ha. com era d'esperar hi ha més incidències registrades a la ESO que a Infantil-Primària i Batxillerat.  vam poder quantificar aquestes incidències a través d'un registre on hi consta el dia, l'alumne o alumnes i/o el professorat que han tingut el conflictes, el professor/a que ha vist i ha actuat en aquell moment, i també, una petita explicació per part dels dos alumnes i/o el professor/a del què ha passat; al igual que també hem pogut quantificar el nombre de sancions i expulsions que hi ha hagut des d'inici de curs fins ara. 
A partir d'aquí vam anar desenvolupant el pla de mediació que ja us vaig pensar en la post del dia 28 d'abril. encara no el tenim acabat per tant no us el puc penjar, és que anirem detallant durant aquesta recta final de les pràctiques. M'havia proposat acabar-lo durant el mes de maig però segurament agafaré alguns dies de juny, ja que és important anar a poc a poc i fer-ho ben fet.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada